DermArt cabinet medical de dermatologie estetica
Sala asteptare
Cabinet consultatii
Sala tratamente chirurgicale

Dermatoscopie

Este o metoda de examinare nedureroasa si rapida, prin care se face o analiza detaliata a diferitelor leziuni ale pielii, cel mai frecvent fiind vorba de alunite.. Se efectueaza de catre medicul dermatolog cu ajutorul unui microscop portabil numit dermatoscop. Acesta permite vizualizarea unor elemente ale  straturilor superficial si mijlociu ale pielii, inaccesibile ochiului liber. Pe baza acestor elemente se poate orienta diagnosticul catre leziuni benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).

Dermatoscopia permite depistarea precoce a melanomului intr-un stadiu incipient, in care acesta poate fi tratat cu succes. Deasemenea, poate aduce justificari in plus in cazul deciziei de excizie chirurgicala a unei leziuni cutanate.

Este bine ca orice persoana sa faca cel putin un examen dermatoscopic anual, frecventa dermatoscopiilor  crescand in situatia in care   persoana este expusa timp indelungat radiatiilor ultraviolete (soarelui, solarului), are istoric familial de cancer de piele sau prezinta leziuni suspecte la un moment dat.